Дилма Русеф в затвора

On 19.06.2012

Президентът на Бразилия Дилма Русеф продължава да има трудности с дъвченето, след като челюстта й е била изместена в резултат на мъченията, на които е била подложена по време на прекараните в затвора три годиним, пише „Франс прес“.

Според нередактирания автобиографичен разказ на първата жена президент на южноамериканската нация в медията „Мъндей”, тя е била подложена на регулярни мъчения.

„Разпитите започваха с електрошокове, нарастващи по интензитет, след което ме провесваха на кол за ръцете и краката, нещо което хората не могат да издържат за дълго”, каза Русеф.

64-годишната Русеф разказа за изпитанията си по време на военния режим в продължение на повече от десетилетие, участвайки в провинциален правозащитен съвет, борещ се за компенсиране на жертви на мъчения.

През 1970 г. 22-годишната тогава Русеф е била арестувана за 3 години в Рио де Жанейро и Бело Оризонте (в щата Минас Жерайс), където тя е започнала партизанската си дейност на 16-годишна възраст. В Бело Оризонте Русеф е изживяла най-лошите си години на репресии от военното ръководство, което я е обвинявало в това, че е помогнала за бягството на партизански лидер, нещо, което тя отрича и днес.

Насилниците са нанасяли побой и са заплашвали да я обезобразят, разказва президентът. / manager.bg

21 Responses to “Дилма Русеф в затвора”

Trackbacks & Pings